waterdream-s-850-speedster

Stijlvol over het water met de Waterdream S-850 Speedster.

Waterdream bouwt de koning der sloepen.

Niets fijner dan het water op en als het even kan doen we dat graag in stijl. Dat lukt zeker met de nieuwe Waterdream s-850 Speedster, ook wel de koning der sloepen genoemd. Deze speciale editie is de snelste sloep ter wereld, helemaal met de hand gebouwd in Nederland, naar uniek ontwerp en met oog voor detail. Zo vind je op de Speedster een wijn-ijskast met glazen deur en een zeer hoogwaardig licht- en geluidssysteem.

Motor Speedster uit dezelfde fabriek als racemotoren van Yamaha.

Waterdream ontwikkelde de Speedster op basis van haar eerder gelanceerde zeer succesvolle model: de 850. De handgeschilderde, gelimiteerde Speedster – er worden er slechts vijf gemaakt – komt in een wel heel bijzondere kleur blauw: die van het Pata Yamaha Official World Superbike Team. Dit kan omdat de motor van de Speedster uit dezelfde fabriek komt als de racemotoren van Yamaha. Snel is hij ook: aangedreven met een 4,2 liter V6 Yamaha 300 pk (220,6 kW) speedprop gaat de s-850 Speedster meer dan 80 km/u.

Stuurwiel van koolstofvezel en carbon en afmeting van 110 centimeter.

Waterdream werd in 2012 opgericht door Bernhard van Oranje en staat bekend om haar handgemaakte aluminium boten van hoge kwaliteit, met oog voor detail. Zo heeft de s-850 Speedster een stuurwiel van koolstofvezel en carbon, met een afmeting van 110 centimeter, iets dat nog nooit eerder in een sloep werd gebruikt. Ook zijn er geen handvatten op de motorbun te vinden, waardoor deze ook perfect als comfortabel zonnedek kan fungeren. Ledverlichting – van BleufinLed en bedacht en ontwikkeld door Wakersdelight – in onder meer de onderbanken, bij de stuur- en buddyseat én onder water zorgt het voor een extra luxe uitstraling. De verlichting kent verschillende kleuren en kan mee veranderen op de muziek. Belangrijk voor de Speedster was namelijk het creëren van de ultieme geluidsbeleving, waarvoor Rockford Fosgate en Pim Temsen tekenden. Dat het met het geluid wel goed zit, bewijzen de zes speakers, twee sub woofers, meer dan 3000 watt en een dipcomputer die het geluid gelijkmatig over de boot verdeelt.

Bernhard super trots op allersnelste sloep ooit.

Bernhard: “Ondanks dat we het onderwaterschip van de 850 hebben gebruikt, is de s-850 Speedster verder volledig nieuw. Bij de bouw waren meer dan 25 mensen betrokken en het laat echt zien waarom Nederland het botenland is. We zijn super trots dat we het Racing DNA van Yamaha op het water waarmaken met de allersnelste sloep ooit. En dat dan ook nog met alle luxe aan boord die je je kunt bedenken.”

Enkele technische specificaties:

 • Yamaha V6 4-takt, 220,6 kW, 4,2 liter.
 • De benzinetanks hebben een inhoud van ongeveer >300 liter.
 • Automatische trimtabs die de boot op iedere snelheid uitlijnen en zorgen voor extra stabiliteit.
 • Speciale luchtinlaten bij de motor die zorgen voor voldoende luchtaanvoer.
 • 12 volt in de cabine (2x), 12 volt/usb in de buddyseat.
 • Neosil-coating op het onderwaterschip (een dubbel stepped hull), een speciale gladde lak waardoor de topsnelheid met >3 km/u is verhoogd.

Design specificaties:

 • Analoge klokken, weggewerkt in speciaal gemaakte en afgelakte RVS-buizen. De enige meters in het zicht zijn de snelheids-, toerental-, trim- en benzinemeters.
 • De stuurconsole heeft plaatsgemaakt voor een stuurbuis van aluminium die gepolijst is en daarna afgelakt.
 • Patrijspoorten in getint glas.
 • Door de ronding van de cabine is de binnenruimte in de nok met 15 centimeter toegenomen. Het luik wordt met lederen riemen vastgemaakt.
 • Handgemaakte en in hoogte verstelbare klaptafel die ook in de bank opgeborgen kan worden.
 • Toilet.
 • Espresso machine.
 • Met de hand gestikte lederen bekleding.
 • Tijdens de komende LXRY Fair zal Michael van der Mark van het Pata Yamaha Official World Superbike Team de Waterdream s-850 Speedster onthullen.